Doop elektrisch inspectievaartuig scheepswerf Koninklijke Niestern Sander

Donderdag  is een nieuw elektrisch inspectieschip van de provincie Groningen – de PW 18 – gedoopt. Deze officiële handeling werd uitgevoerd op de scheepswerf Koninklijke Niestern Sander B.V. door doopvrouwe Fleur Gräper-van Koolwijk (gedeputeerde provincie Groningen). Het vaartuig vervangt het huidige schip, dat inmiddels 46 jaar oud is en destijds ook door dezelfde werf gebouwd werd.

elektrisch inspectievaartuig

Het nieuw elektrisch inspectieschip van de provincie Groningen officieel gedoopt door doopvrouwe Fleur Gräper-van Koolwijk (gedeputeerde provincie Groningen). Foto via niesternsander.com 

Elektrisch inspectievaartuig

Dit nieuwe inspectieschip is een Groninger primeur. Het is het eerste groene, volledig elektrisch aangedreven inspectievaartuig in Nederland. De installatie van een batterijpakket op een inspectieschip van een dergelijke grootte en vermogen is uniek. Daarnaast bezit het schip de nieuwste technische ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, zoals energiebesparing, gebruik van restwarmte, toepassing van duurzame hout- en verfsoorten en een stille elektrische motor. Kortom, Groningen vaart straks slim & groen.

Innovatieve en duurzame nieuwbouwproject

Diverse Groningse onderaannemers en toeleveranciers uit het maritiem cluster waren bij de bouw betrokken voor engineering, het leveren van staal en het verzorgen van onderdelen van de machinekamer, navigatieapparatuur en reddings-equipment. Zowel de provincie Groningen als scheepswerf Koninklijke Niestern Sander zijn trots op dit innovatieve en duurzame nieuwbouwproject.

Echt Gronings

De provincie Groningen heeft ongeveer 143 km vaarweg in beheer. Het elektrisch inspectievaartuig wordt gebruikt voor toezicht en handhaving, bij evenementen en begeleiding van speciale transporten over water in Groningen en Noord-Nederland.

Bron: www.niesternsander.com

 

Geef een reactie