Panasonic toont nieuwe HIT®+ pv-moduleserie op vakbeurs Solar Solutions

Panasonic presenteert zijn nieuwste HIT®-modulelijn op de vakbeurs ‘Solar Solutions’, die van 19 tot en met 21 maart aanstaande plaatsvindt in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. De HIT®+ productserie telt drie modulevarianten, elk met een efficiëntie van minimaal 20 procent en opgebouwd uit in Japan geproduceerde zonnecellen.

Panasonic werkt continue aan de doorontwikkeling en prestatieverbetering van zijn pv-modules. Op de vakbeurs Solar Solutions presenteert de Japanse elektronicafabrikant zijn nieuwste stap daarin: de HIT®+ serie. De drie modellen in deze serie hebben een nog hogere efficiëntie (vandaar de ‘+’ in de naam), zodat eindgebruikers met hetzelfde oppervlak aan modules meer vermogen opwekken.

Panasonic op vakbeurs

Hoge efficiëntie

De nieuwe reeks bestaat uit de HIT®+ N335, HIT®+ N340 en HIT®+ N335 KURO (volledig zwart). De HIT®-variant van de N340-module met een vermogen van 340 watt heeft nu bijvoorbeeld een efficiëntie van liefst 20,4 procent. De N335-modules en de volledig zwarte N330K Kuro, elk met een vermogen van 355 watt, halen een efficiëntie van 20,0 procent. De vernieuwde hoog-efficiënte modules worden in de bekende – uiteenlopende – afmetingen aangeboden, zodat ze nog steeds een grote mate van installatieflexibiliteit bieden en zijn vanaf juni 2019 beschikbaar.

Zeer lage temperatuurcoëfficiënt

Alle HIT®+ modules beschikken ook nog steeds over een frame met een speciale, door Panasonic zelf ontwikkelde, waterafvoer. Deze afvoer zorgt ervoor dat minder vuil op de module achterblijft, waardoor de modules hun rendement langer behouden. Een ander groot voordeel van de modules is dat ze zijn opgebouwd met heterojunctie-technologie en een temperatuurcoëfficiënt van slechts -0,258%/°C hebben. Hoe lager deze waarde, hoe minder rendementsverlies er optreedt als de buitentemperatuur stijgt. De modules van Panasonic leveren dus ook bij hoge buitentemperaturen nog een uitstekend vermogen.

25 jaar productgarantie

De HIT®+ modules zijn van een dusdanig hoge kwaliteit dat Panasonic er 25 jaar productgarantie op kan geven, met een lineaire prestatiegarantie waarbij de fabrikant verzekert dat de modules aan het einde van deze termijn nog altijd 86,4 procent van hun oorspronkelijke vermogen leveren.
“Voor ons is Nederland een belangrijke markt waar groei in zit”, stelt Shigeki Komatsu, General Manager Solar Europa bij Panasonic. “De cijfers van afgelopen jaar tonen dit aan. Na Duitsland en Turkije was Nederland in 2018 de snelst groeiende pv-markt; er werd voor 1,4 gigawatt vermogen aan pv-panelen op het net aangesloten. Het jaar ervoor was dat nog maar 0,77 gigawatt. Voor het eerst in de geschiedenis werd dus de gigawatt-drempel op jaarbasis gepasseerd.”

De vakbeurs Solar Solutions vindt van 19 tot en met 21 maart 2019 plaats in Expo Haarlemmermeer, Stelling 1, 2141 SB Vijfhuizen (vlakbij Schiphol). Panasonic is te vinden bij standnummer L7. Behalve de HIT®+ modules worden hier ook Panasonic-warmtepompen getoond.

Over Panasonic

De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf vierde in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 591 werkmaatschappijen en 88 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,4 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2018. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten.

Klik hier voor meer informatie over Panasonic.

 

Geef een reactie