Duurzaam ondernemen in de horeca

Horeca bedrijven kunnen veel besparen door op een milieuvriendelijke wijze te gaan werken. Restaurants, cafés en hotels kunnen flink besparen op hun kosten en het milieu door duurzaam te ondernemen. Dat kan bijvoorbeeld door het kopen van een gebruikte horeca vaatwasser. Er zijn veel manieren voor horecabedrijven om milieuvriendelijker te werk te gaan. Bespaar op afval in de keuken. Maak seizoensgebonden menu’s, voorkom waterverspilling. Maar ook bij het aanschaffen van apparatuur zijn er duurzame keuzes te maken.

horeca

Tweedehands

Ga je een restaurant of café beginnen of moet je apparatuur in je restaurant vervangen, denk dan eens aan het aanschaffen van tweedehands apparatuur. Zoek je een horeca vaatwasser, neem dan een gebruikte vaatwasser. Deze professionele machines zijn gebouwd om lang mee te gaan. Door een gebruikte vaatwasser te kopen voorkom je dat er een nieuwe gemaakt moet worden en dat de gebruikte weggegooid moet worden. Je bespaard jezelf een flink bedrag.

Grootte belangrijk

Voor professionele keukens kun je alle typen vaatwassers tweedehands aanschaffen. Dus je hebt alle keuze om een machine te kiezen die het werk in jouw keuken soepeler laat verlopen. Kijk bij het kopen van een vaatwasser goed naar de grootte. Ten eerste, pas de machine goed. Je wilt niet dat hij in de weg gaat staan. Daarnaast moet ook alle te wassen vaat er in passen. Want als niet alles erin past en er meerdere wasbeurten nodig zijn, zitten je klanten onnodig lang te wachten. De grootte van de machine is ook belangrijk als je duurzamer wilt werken. Past alles er, in dan hoef je maar een keer te wassen. Koop je een te kleine machine, dan zul je meerdere keren moeten wassen. Hierdoor verbruik je onnodig meer elektriciteit en water.

Bedieningsgemak

Let ook op het bedieningsgemak. De machine moet makkelijk te gebruiken zijn voor je personeel. Het laden en leeghalen van de machine moet goed passen in de keuken routines.

Meer duurzame plannen

Aanschaffen van tweedehands apparatuur is maar een kleine en weinig bekende manier om duurzamer te werken in de horeca. Wil je milieuvriendelijker te werk gaan, koop dan eens duurzaam verbouwde ingrediënten en houd je aan de seizoenen zodat er geen ingrediënten van ver gehaald hoeven te worden. Hergebruik verpakkingen en vermijd zoveel mogelijk plastic verpakkingen. Je kunt ook veel water en elektriciteit besparen. Bijvoorbeeld met waterloze urinoirs en LED-verlichting. GFT-afval kun je in plaats van weggooien ook

composteren en hergebruiken in een tuin. Op deze manier ben je goed op weg naar een duurzamer bestaan!

 

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign