Eerste “groene” waterstofvulpunt voor Assen

Het eerste small scale waterstofvulpunt in Assen is een feit. Het vulpunt ligt aan de Duitslandlaan 1 en levert groene waterstof. Op dinsdag 28 september openden gedeputeerde Tjisse Stelpstra en wethouder Mirjam Pauwels officieel het waterstofvulpunt, dat een initiatief is van OG (OrangeGas) en Resato International.

waterstofvulpunt

Deze openbare vulpunten zijn een belangrijke stap in het toegankelijk maken van waterstof en daarmee ook het rijden in waterstofauto’s. Foto via orangegas.nl 

Waterstofmarkt Drenthe

Resato International (producent van het waterstofvulpunt) en OG (exploitant van het waterstofvulpunt) hebben de ambitie om de waterstofmarkt in Drenthe op gang te brengen en gaan dan ook, naast dit vulpunt, nog vier andere small scale waterstofvulpunten openen in de provincie. De opeenvolgende vulpunten worden gerealiseerd in, Beilen, HollandseVelden, Nieuw-Amsterdam en Roden. Voor de realisatie van deze waterstofvulpunten ontvangen zij een subsidie van 250.000 euro van provincie Drenthe. “Deze openbare vulpunten zijn een belangrijke stap in het toegankelijk maken van waterstof en daarmee ook het rijden in waterstofauto’s. Wij zien kansen voor het gebruik van waterstof in mobiliteit, maar ook in woningen en industrie. Daarnaast jagen we ook de productie, transport en distributie van waterstof aan. Uiteindelijk verwachten we de komende tijd voorbeelden van de hele waterstofeconomie in Drenthe terug te zien, met een grote rol voor waterstofmobiliteit”, aldus gedeputeerde Stelpstra.

Betalen en tanken met OrangeGas app

Mobiel betalen = het nieuwe tanken! Bij het waterstof station in Assen betaal je gemakkelijk en alleen via de OrangeGas app op je smartphone. Je spaart tevens automatisch Happy Points die in te wisselen zijn voor leuke cadeaus. Aanmelden kan via de website, of download de App en laat je gegevens achter!

OG (OrangeGas) en waterstofvulpunt

“Met het openen van dit waterstofvulpunt is weer een belangrijke stap vooruitgezet in het breder beschikbaar maken van rijden op waterstof. Een goede samenwerking is daarbij van groot belang. Daarnaast is OG met het openen van dit vulpunt weer iets dichter bij haar H2 ambitie: één van de grootste waterstofexploitanten worden van Europa.” Aldus Joyce van Os de Man, directeur Benelux.

Resato International

“Aan de hand van ons small scale waterstofvulpunt concept wordt de eerste stap gezet om van Drenthe een waterstofregio te maken”, zegt Rob Castien, CEO Resato International. “In combinatie met de toekomstige vier waterstofvulpunten wordt de dekkingsgraad voor waterstof tanken vergroot. Een fantastische ontwikkeling om groen waterstof rijden in de regio werkelijkheid te maken. Waterstof komt eraan!”

OG (OrangeGas) – leverancier van 100% schone brandstoffen

OG richt zich op Bio-CNG, HVO100 en andere duurzame energiebronnen. Het netwerk van tankstations wordt enorm uitgebreid, en niet alleen op de thuismarkt. OG is uitgegroeid tot de snelst groeiende speler in de markt van duurzame mobiliteit. Zowel in Nederland als Duitsland is OG marktleider. De ambitie van OG is om de grootste schone brandstoffen retailer van Europa te zijn gecombineerd met eigen productie uit natuurlijke bronnen. Meer informatie is te vinden op: www.orangegas.nl

Resato International – uw hoge druk expert

Op weg naar een groene, zero-emission toekomst bouwt Resato waterstof tankstations. Het tankstation aanbod bestaat uit twee concepten: Een transitiemodel voor bedrijven met wagenparken en een openbaar waterstof tankstation, waarbij de vultijd gelijk staat aan tanken met benzine of diesel. Hierdoor kunnen vrachtwagens, bussen en personenauto’s snel gevuld worden en weer vele schone kilometers rijden op een volle tank. Meer informatie is te vinden op: www.resato.com

Bron: orangegas.nl

One Response to Eerste “groene” waterstofvulpunt voor Assen

  • Voor volgers van Duurzaam Actueel, volg ook —The Electric Viking— Duurzaam Nieuws. China komt met elektrisch naar de EU. BYD, Geely, MG, Great Wall, XPeng, NIO, met BYD Blade Battery, NIO Swap Stations.
    Geely Kungfu Cow EV 9000 dollar. 300 km range. met laadpaal en Zonnepanelen rijden op stroom van het dak. Zonneparken langs snelwegen aangesloten op een Laadstation, rijden op Regionale stroom.
    een hectare produceert 1 miljoen kWh, een kWh is 60 cent. opbrengst 600.000 euro per hectare.
    Wethouder Groningen wil Zonneparken in eigen beheer voor laden Elektrische Mobiliteit en inkomsten voor de stad. Er is geen groene waterstof, er zijn geen waterstofstations, er zijn geen waterstofauto’s.
    We gaan elektrisch rijden op regionale stroom voor regionale inkomsten.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign