Feestelijke opening duurzame studentencampus (Y)ours Leidse Schans

Maandag opende Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren het tweede deel van de grote duurzame studentencampus in Leiden. 467 betaalbare studentenwoningen in Leiden. De minister was vol lof over het bereikte resultaat “Een goede en betaalbare woning in de buurt van je opleiding is heel belangrijk. De Leidse Schans laat zien dat als verschillende partijen hun krachten bundelen mooie dingen ontstaan. Daarmee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het huisvesten van studenten. En nog duurzaam ook.” De uiterst duurzame studentenwoningen zijn gerealiseerd door Ballast Nedam Development, VORM, en Syntrus Achmea en inmiddels allemaal verhuurd door studentenhuisvester DUWO.

studentencampus

Kajsa Ollongren, Minister van Binnenlandse Zaken, sleuteloverhandiging met student (Y)ours Campus. Foto via development.ballast-nedam.nl

Campus dankzij brede samenwerking

Twee gloednieuwe complexen met respectievelijk 218 en 249 studentenwoningen vormen samen het tweede deel van studentencampus (Y)ours in Lammenschanspark. In 2015 werden de ruim 600 woningen van het eerste deel al in gebruik genomen. De campus verrees dankzij de samenwerking tussen gemeente Leiden, Ballast Nedam Development, VORM, Syntrus Achmea en DUWO. Ballast Nedam Development en VORM Ontwikkeling zijn door de gemeente Leiden geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van een studentencampus, (Y)ours Leiden. DUWO verhuurt, beheert en onderhoudt alle studentenwoningen op de campus . Het ontwerp van de campus is van Mecanoo Architecten.

Combinatie van duurzame systemen

De nieuwe studentenwoningen op de campus zijn uiterst duurzaam en helemaal klaar voor de energietransitie. De twee nieuwste woongebouwen zijn volledig gasvrij en zeer goed geïsoleerd. Verwarming en warm tapwater worden geleverd door een combinatie van een warmtepompboiler, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en vele zonnepanelen op de daken. De campus voldoet daarmee aan de door de gemeente gestelde duurzaamheidseisen.

Studentencampus: fijne woonplek

De woningen zelf zijn voor het overgrote deel ruime studio’s met eigen voorzieningen. Met huurprijzen van minimaal € 254 en maximaal € 319 (na aftrek van huurtoeslag) zijn ze goed betaalbaar voor de doelgroep. DUWO-bestuursvoorzitter, Heleen de Vreese voegt hieraan toe: ‘Campus (Y)ours bewijst, dat ook marktpartijen betaalbare studentenhuisvesting kunnen realiseren. Dat is een voorbeeld voor de sector, want woningcorporaties kunnen het niet alleen!’ De campus is inmiddels een fijne woonplek voor vele honderden Leidse studenten, krap zes minuten fietsen van het historische centrum en met een NS-station (Lammenschans) op een paar minuten lopen.

Bereikbaarheid

De campus (Y)OURS Leiden is dé nieuwe plek in Leiden voor studenten, starters en doorstromers, gunstig gelegen ten zuiden van het historisch centrum en uitstekend bereikbaar per fiets, auto en openbaar vervoer. De locatie bevindt zich op 5 minuten rijden van de A4, afslag Zoeterwoude-Dorp.

Een gemengd leefklimaat met een kwalitatief hoge uitstraling vormen de basis voor een sociaal duurzame campus. Een toplocatie voor millenials. In de directe omgeving is gelegenheid om betaald te parkeren. Op 5 minuten loopafstand van de locatie bevindt zich NS-station Leiden Lammenschans.

Over Ballast Nedam Development

Ballast Nedam Development ontwikkelt aantrekkelijke woon-, werk- en leefomgevingen in binnenstedelijke gebieden. Plaatsen waar mensen graag willen zijn én waar ze zich prettig voelen. In elk project zijn wij ons bewust van de impact die we hebben op de directe leefomgeving, op de wereld én op de toekomst. Wij zijn een Nederlandse projectontwikkelaar met een internationale oriëntatie. Onze projecten zijn grensverleggend, zo houden wij een voorsprong op de toekomst. Ballast Nedam Development is onderdeel van de wereldwijd opererende Rönesans holding en is dochteronderneming van Ballast Nedam. Via hen hebben we alle mogelijke expertise en ervaring in huis. Dat maakt ons naast creatief en innovatief, ook slagvaardig en realistisch. Voor meer informatie kijk op www.development.ballast-nedam.nl

Over VORM

VORM is een allround bedrijf, een projectontwikkelaar, bouwer en belegger in één. VORM Holding bestaat al 100 jaar en richt zich op de gehele breedte van de bouwsector: woningbouw, utiliteitsbouw, transformatie en renovatie. Er wordt zowel voor eigen rekening als in opdracht van derden gewerkt. Vanuit de hoofdvestiging in Papendrecht concentreert de bouw zich voornamelijk in West-Nederland en wordt er ontwikkeld in geheel Nederland. www.vorm.nl

 

 

Geef een reactie