Gasunie vervangt 199 bedrijfswagens door wagens op groen gas met lage CO2-uitstoot

Gasunie vervangt 199 bedrijfswagens door Volkswagen Transporters op groen gas. Daarmee verlagen we onze CO2 footprint met 0,8 kiloton per jaar. Dat past bij onze bijdrage aan een duurzame energievoorziening. Woensdag nam de eerste groep van 17 technici hun nieuwe Volkswagen Transporter op groen gas in ontvangst, waarmee ze schoon en veilig de weg op kunnen, en onderhoudswerkzaamheden aan ons net kunnen uitvoeren. Hans, Eelco, Guido, Lucas, Jan, Walter, Diam, Marinus, Karsten, Gerrie, Theo, Alex, Piet, Jan, Ronald, Marco en Lucien waren daar terecht trots op!

Gasunie

Woensdag nam de eerste groep van 17 technici hun nieuwe Volkswagen Transporter op groen gas in ontvangst. Foto via gasunie.nl 

Groen gas en Gasunie

Groen gas in de transportsector is een schoner alternatief dan benzine en diesel, omdat er veel minder CO2 vrijkomt. Er zijn zo’n 150 groen gas tankstations in Nederland, en dat aantal neemt steeds verder toe. De goede landelijke dekking is voor ons belangrijk, omdat onze technici met hun wagens in het hele land werkzaamheden uitvoeren aan ons leidingnetwerk. De totale vervanging van alle 199 bedrijfswagens gebeurt in fasen, aansluitend aan het einde van bestaande leasecontracten. Uiterlijk 2019 rijden alle wagens op groen gas. De VW Transporters worden geleased via dealer Century Autogroep. De firma Holthausen heeft de groen gas tanks in de wagens geïnstalleerd.

Groen gas is biogas dat is opgewerkt tot aardgaskwaliteit.
Meer informatie over groen gas is te lezen op de website van Groen Gas Nederland.

Bron: www.gasunie.nl

 

One Response to Gasunie vervangt 199 bedrijfswagens door wagens op groen gas met lage CO2-uitstoot

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign