Heembouw is de winnaar geworden van de dertigste Groene Pluim

Heembouw is de winnaar geworden van de Groene Pluim. Dit is de dertigste Groene Pluim die wordt uitgereikt, en de derde pluim in de Gemeente Breda. Deze stimuleringsprijs wordt uitgereikt aan een organisatie die zich op een positieve wijze onderscheidt als het gaat om hun inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. Peter Brugman, directeur Heembouw Bedrijfsruimten nam de prijs in ontvangst uit handen van wethouder Boaz Adank. De jury toonde zich vooral enthousiast over de ambitie, én de reeds behaalde resultaten, van Heembouw op het gebied van duurzaamheid.

Heembouw

Peter Brugman, directeur Heembouw Bedrijfsruimten nam de prijs in ontvangst uit handen van wethouder Boaz Adank.  Foto via heembouw.nl 

Ontwerpende bouwer

De jury heeft de mate van inspanning bekeken die Heembouw levert op geselecteerde Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG’s) vastgesteld door de Verenigde Naties. Dit zegt het juryrapport over Heembouw: “Zij werken met partnerschappen en realiseren als ontwerpende bouwer volledig duurzame, ecologisch verantwoorde bedrijfsruimten die internationaal worden (h)erkend.“

”Wij creëren plekken waar mensen willen zijn.” Dat is de visie en drijfveer van Heembouw. Creëren is de optelsom van bedenken, ontwikkelen en realiseren. Met het eigen architectenbureau, Heembouw Architecten, maakt Heembouw een passend en aansprekend maatwerkontwerp.

Hierdoor hebben we de kennis en kunde in huis om voor iedere klantvraag een duurzame oplossing te ontwerpen, ontwikkelen en realiseren. Geen standaardoplossingen dus, maar een unieke aanpak voor ieder project. Hierbij kijken we naar duurzaamheid in de breedte: van energie tot gezondheid, materiaalgebruik, ecologie én geld. We hebben ruime ervaring met verschillende meetinstrumenten zoals BREEAM en GPR. Met de klant zoekt Heembouw in ieder project naar de juiste mix.

Heembouw bewust van impact

Want Heembouw is zich bewust van de impact van haar handelen op de planeet en is oprecht gedreven om het beter te doen. Uitputting van de aarde vraagt om extra inspanningen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Zo is Heembouw één van de ondertekenaars van de Malieveldverklaring Emissievrij ontwerpen, ontwikkelen en bouwen. Als ontwerpende bouwer geloven wij hierin en hebben de intrinsieke motivatie om samen met andere partijen de transitie naar emissievrij bouwen waar te maken.

Peter Brugman, directeur Bedrijfsruimten

Bron: heembouw.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign