Het bedrijfspand verduurzamen: dit kun je doen

Een duurzaam bedrijfspand levert veel voordelen op: denk aan de voordelen voor zowel de aardbol als voor de portemonnee. Wil jij zelf deze voordelen ervaren en ben je van plan om jouw bedrijfspand te verduurzamen, maar weet je niet zo goed waar je aan moet denken? Hieronder zetten we op een rij welke veranderingen je kunt doorvoeren om jouw bedrijfspand te verduurzamen.

bedrijfspand

1. Neem zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand

Waarschijnlijk is het dak van jouw bedrijfspand groot, waar heel wat zonnepanelen op kunnen liggen. Door op het dak van jouw bedrijfspand zonnepanelen te laten plaatsen, kun je zelf groene energie opwekken die je vervolgens meteen zelf kunt verbruiken. Hierdoor hoef je veel minder, of misschien wel helemaal geen, energie af te nemen van het energienetwerk. Zo kun je een boel besparen op de kosten. De voordelen ervan kun je lezen op zonnepanelen bedrijfspand.

Daarnaast is het ook goed om te weten dat je subsidies kunt aanvragen als je van plan bent om zonnepanelen te laten nemen op het dak van je bedrijfspand. Hiervoor kun je kijken op subsidie zonnepanelen zakelijk, om erachter te komen wat de subsidies inhouden en of je ervoor in aanmerking komt.

2. Een bedrijfspand zonder gas

Een bedrijfspand moet in de winter natuurlijk lekker behaaglijk zijn voor jouw werknemers; ze moeten niet in de kou werken. Ook dit onderdeel is een belangrijk punt om bij stil te staan met het oog op duurzaamheid. Want, op wat voor manier verwarm jij nu jouw bedrijfspand? Wellicht kan dat nog wel een stuk duurzamer, denk bijvoorbeeld aan het verwarmen door middel van een warmtepomp. Of zorg ervoor dat je de thermostaat niet hoger zet dan een bepaalde temperatuur, en dat je de verwarming natuurlijk in de nacht uit zet.

3. De boel isoleren

Om ervoor te zorgen dat de warmte in het bedrijfspand blijft in de winter, en dat de warmte buiten het bedrijfspand blijft in de zomer, kun je overwegen om het bedrijfspand te isoleren. Door de boel te isoleren, zorg je ervoor dat je minder gauw de verwarming of de airco aan hoeft te zetten waardoor je kunt besparen.

4. Voorkom sluipverbruik

We benoemden net al kort dat het belangrijk is om in de nacht de verwarming uit te zetten, en datzelfde geldt ook voor apparaten die stroom verbruiken. Het is namelijk belangrijk om sluipverbruik te voorkomen; niet alleen is het voorkomen van sluipverbruik beter voor de portemonnee, maar ook voor de aardbol.

 

One Response to Het bedrijfspand verduurzamen: dit kun je doen

  • Zon op Dak aangesloten op Warmtepompverwarming en Laadpalen aangesloten op Zon op Dak. EV autos. geen gas geen olie. Contract met Zon en Wind Energie bedrijf. Zo moeilijk is het niet.

Geef een reactie