Burgers’ Zoo wekt compleet jaarverbruik woonwijk op met zonnepanelen

Donderdag 9 november 2023 om 13.30 uur hebben medewerkers van de technische dienst van Burgers’ Zoo de laatste hand aan de installatie van in totaal 2240 zonnepanelen op het dak van het Safari Meeting Centre. Burgers’ wekt met dit zonnepark 700.000 kilowattuur aan elektriciteit op: vergelijkbaar met het jaarverbruik van 280 vierpersoonshuishoudens. Manager Techniek, Henk van Zuijlen, legt uit:

Burgers’ Zoo

De laatste hand met een spectaculair uitzicht

Donderdag legden medewerkers van de technische dienst de laatste hand aan de installatie van de nieuwe zonnepanelen, waarna ze operatief zijn. Vanwege de bijzondere locatie op het dak van het Safari Meeting Centre midden in Burgers’ hebben de installateurs tijdens hun werkzaamheden een spectaculair uitzicht over de giraffen, zebra’s en antilopen beneden op de Oost-Afrikaanse savanne.

Burgers’ Zoo: een project in twee fases

Tijdens de bouw van de Mangrove in 2017 zijn door het bedrijf SolarArt 740 zonnepanelen geplaatst op het dak van het Safari Meeting Centre van Burgers’ Zoo. In oktober 2023 is dit aantal uitgebreid met 1500 extra panelen, waarmee het totaal aantal zonnepanelen op 2240 stuks komt. Hiermee wekt Burgers’ Zoo voortaan jaarlijks 700.000 kilowattuur aan elektriciteit op.

Bron: burgerszoo.nl

 

One Response to Burgers’ Zoo wekt compleet jaarverbruik woonwijk op met zonnepanelen

  • In Hoogezand zijn 2 Energiewijken met Zon op Dak, Inductiekoken en Warmtepompverwarming. Geen Gas. De Wijken produceren Schone stroom van het Dak.

Geef een reactie