Interactie en innoveren centraal op verpakkingsbeurs Empack

Van 10 t/m 12 april keert Empack terug naar Jaarbeurs Utrecht. De ontwikkelingen in de verpakkingsindustrie staan niet stil en volgen elkaar in rap tempo op. Empack is 3 dagen lang het platform waar 375 exposanten en 10.000 verpakkingsexperts samenkomen. Ontdek alles over het gebied van recycling, food safety, verpakkingsmachines en materiaalkeuzes.

EMPACK 1

Reduce, Re-use & Recycle

Een Nederlander opent dagelijks gemiddeld 7 verpakkingen. Dat zorgt voor afval: 20 procent van ons afval bestaat uit verpakkingen. Toch kunnen verpakkingen ook goed zijn voor het milieu. Hoe zit dat eigenlijk? In de vorm van de Recycle Straat, de Recycling Route en een interactieve Paneldiscussie i.s.m. Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) krijgt dit onderwerp grootse aandacht. Het doel is om een bijdrage te leveren aan meer bewustwording over de circulaire economie.

Tijdens de Paneldiscussie op 12 april wordt de diepte in gegaan en gekeken naar de laatste ontwikkelingen op recyclegebied. Vanuit verschillende perspectieven worden stellingen behandeld. Zo kijken een ontwerper, inzamelaar, recycler en een verpakker naar de best mogelijke oplossingen om een circulaire bijdrage te leveren aan het verpakkingsproces.

Paneldiscussie ‘Trends en ontwikkelingen op het gebied van recycling’

Hester Klein Lankhorst -directeur KIDV- leidt de discussie, de overige panelleden zijn:

  • Jan Burger – Manager Scientific & Regulatory Affairs, Coca-Cola
  • Marcel van Enckevoort – Account & Application Development Manager, QCP B.V.
  • Jeroen Verbrugge – Managing/Creative Director FLEX/Design
  • Robert Corijn – Marketing Manager, Attero B.V.

Drankenkartons innovatiever dan ooit

Het drankenkarton heeft veel innovaties laten zien’ zo meldt Inge Eggermont, directeur Stichting HEDRA. Zij geeft op 11 april samen met Bas Gehlen, Directeur WEPA B.V. een duolezing over deze innovatieve drankenkartons. Het karton wordt gemaakt van hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en is FSC-gecertificeerd. Voor de coating van het pak en de schroefdop worden steeds vaker hernieuwbare kunststoffen gebruikt. Dankzij de vouwlijnen aan de zijkant kan het pak gemakkelijk worden plat gevouwen en leeggemaakt, wat voedselverspilling helpt tegengaan. Dit alles, samen met het lichte gewicht, maakt het drankenkarton tot een zeer duurzame verpakking met een lage CO2-voetafdruk.

Lees meer over het content programma

EMPACK 2

(Afbeelding van www.hedra.nl)

Circulaire verpakkingsinnovaties

Recycling is één van de vier hoofdthema’s op Empack. Om die reden is er een heuse Recycle straat ingericht in hal 2. Hier vind je in één compleet overzicht de recyclers terug. Om de laatste trends te presenteren is er een Recycling Innovatieroute uitgestippeld. Op interactieve wijze presenteren Bramidan, Wipak BV, Uxem Flexible Foams en Bordex Packaging nieuwe technieken en materialen op het gebied van duurzaam verpakken en recycling.

Lees hier meer over de innovaties

Registreer nu en bezoek Empack

Kijk voor meer informatie over het programma en innovaties op www.empack.nl. Op 10, 11 en 12 april is de Jaarbeurs geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoeken kan alleen met een toegangsticket door u vooraf online in te schrijven. Schrijf u vooraf in via de website. Registreer met code: 9505.

 

Geef een reactie