Je eigen laadpaal

Wanneer je de trotse bezitter bent van een elektrische auto is thuis opladen niet alleen praktisch maar ook slim. Met een laadpaal voor thuis is, zeker wanneer je gebruik maakt van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen, het laden van je auto een stuk goedkoper en makkelijker. Je hoeft niet meer te zoeken naar een laadpaal en kunt je auto op je eigen inrit of voor je eigen deur elke uur van de dag opladen. Het type laadpaal dat je thuis kunt (laten) installeren is afhankelijk van de aansluiting die je hebt in de auto. Er zijn twee typen laadpalen waarbij type 1 een 5 pins aansluiting heeft en type 2 heeft een 7 pins aansluiting. Daarnaast is er ook een verschil in de stroomvoorziening voor een laadpaal, de 1 fase- of de 3 fase laadpaal.

laadpaal

De toekomst

Denkend aan de toekomst is het verstandig om te kiezen voor een 3 fase laadpaal, omdat het laadvermogen bij deze laadpaal een stuk hoger ligt. Het is dan wel nodig om de meterkast aan te passen naar krachtstroom. Op dit moment is ook nog niet elke elektrische auto geschikt voor het opladen met krachtstroom. Dat kun je navragen bij de dealer van je auto. Wanneer je nog twijfelt, of vragen hebt over het soort laadpaal dat geschikt is om te plaatsen bij jouw huis, dan kun je hiervoor terecht bij Soolutions. Naast laadkabels, accessoires en laadpalen kunnen zij de laadpaal die geschikt is voor jouw auto ook ‘volledig installeren’. Dat installeren kan worden gedaan op elke gewenste plaats in Nederland en wordt altijd uitgevoerd door gecertificeerde monteurs.

Load Balancing

Een laadpaal met load balancing meet het totale verbruik in een woning (of van het net dat in de woning wordt gebruikt). Deze slimme laadpaal gebruikt de reststroom voor het laden van de auto. Wanneer je veel stroom verbruikt in huis, wordt de auto langzamer opgeladen. Gebruik je geen of weinig stroom dan gaat het opladen sneller. De slimme laadpaal is hiervoor verbonden met een speciale module in de meterkast. Deze module controleert constant hoeveel stroom er beschikbaar is voor het opladen van de auto. Daarbij weet die module ook dat alle stroom die wordt gebruikt in huis, voorrang heeft op het opladen van de auto. Met deze module wordt overbelasting van het stroomnet voorkomen. Ook deze slimme laadpalen zijn verkrijgbaar bij Soolutions. Het installeren van die slimme laadpalen moet altijd worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf!

Gecertificeerde installatie

Ben je op zoek naar een laadpaal of naar andere producten voor het laden van je auto kijk dan eens op de site van Soolutions. Hier vind je, naast vele accessoires zoals kabels, ook laadpalen van de merken ChargePoint, Wallbox, Ratio en Alfen. Wanneer je hier een laadpaal aanschaft, kunnen de gecertificeerde monteurs deze compleet voor je installeren op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt! De laadpalen die Soolutions levert zijn veilig, duurzaam en gaan gegarandeerd jaren mee. Twijfelt u nog over welke laadpaal geschikt is voor u, of wilt u advies, dan kunt u altijd contact opnemen met één van de medewerkers. Met meer dan 10 jaar ervaring in de laadpalen business weten deze experts altijd voor elk probleem een oplossing te vinden.

 

Geef een antwoord