Meer schoonmaakbedrijven gaan op de groene toer

De verschuiving naar milieuvriendelijke en gezonde diensten is een verandering in onze levensstijl die waarschijnlijk niet snel zal verdwijnen. Zowel bedrijven als dienstverleners zien de voordelen van groen werken en het gebruik van milieuvriendelijke producten. Dat geldt ook voor schoonmakers en schoonmaakbedrijven. Maakt uw onderneming gebruik van schoonmakers? Dan hebt u er misschien nog niet aan gedacht dat u ook een milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf kunt inschakelen. Een groen schoonmaakbedrijf maakt gebruik van milieuvriendelijke producten die veilig zijn voor uw personeel, de schoonmakers en het milieu. Een groen schoonmaakbedrijf zoals Boen Groen.

Wat is groen schoonmaken?

Groen schoonmaken is schoonmaken op een milieuvriendelijke manier: hierbij worden agressieve en mogelijk gevaarlijke chemicaliën en schoonmaakmethoden vermeden. Een schoonmaakbedrijf of -dienst wordt pas als groen beschouwd als het producten en methoden gebruikt die schoon, veilig en milieuvriendelijk zijn. Deze producten en methoden mogen dus niet schadelijk zijn voor de gezondheid van de gebruiker, of van degenen die werken of wonen in het gebouw dat wordt schoongemaakt. Om als groen te worden aangemerkt, mogen de producten bovendien geen schadelijke gevolgen hebben voor het milieu. Ten slotte moet het product natuurlijk ook nog goed schoonmaken en werken zoals het is bedoeld.

schoonmaakbedrijven   schoonmaakbedrijven 2   schoonmaakbedrijven 3

De voordelen van een groene schoonmaakdienst

Er zijn een aantal redenen om een groene schoonmaakdienst in te schakelen voor de schoonmaak binnen uw bedrijf. Professionele schoonmaakproducten en -middelen, die de meeste schoonmaakbedrijven gebruiken, bevatten mogelijk chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor u en uw medewerkers. Hoewel ze op het eerste gezicht goed lijken schoon te maken, zorgen de chemicaliën in deze producten vaak tot een slechte luchtkwaliteit in uw bedrijfspand. Traditionele schoonmaakproducten die niet groen zijn, kunnen ook problemen veroorzaken zoals irritatie van ogen, huid of longen en uiteindelijk zelfs leiden tot ziektes of bepaalde aandoeningen. De ernst van deze risico’s hangt af van het soort gebouw of werkplek en van hoe lang personeel in het gebouw aanwezig is.

schoonmaakbedrijven 4

Groen schoonmaakbedrijf inhuren

Als u een groen schoonmaakbedrijf inhuurt, zorgt u niet alleen voor een gezonde werkplek, maar draagt u ook bij aan de productiviteit van uw personeel: de kans dat ze ziek worden neemt af. Ook het risico op allergische klachten en reacties op chemicaliën in schoonmaakmiddelen zullen verminderen, omdat groene schoonmaakproducten minder schadelijk zijn. Milieuvriendelijke schoonmaakproducten vormen bovendien geen extra belasting voor uw budget. Bij het kiezen van een groen schoonmaakbedrijf moet u met een aantal dingen rekening houden. Uiteraard moet het een bedrijf zijn dat uw bedrijfspand grondig schoonmaakt. Ook moet het bedrijf duidelijke “groene” beleidsregels hanteren. Verder moeten milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen net zo goed, zo niet beter schoonmaken dan traditionele schoonmaakproducten, zodat u altijd verzekerd kunt zijn van een schoon kantoor. Bovendien zouden de kosten voor een groen schoonmaakbedrijf niet hoger moeten uitvallen dan u gewend bent.

Kijk voor meer informatie op onze site: www.boengroen.nl

 

3 Responses to Meer schoonmaakbedrijven gaan op de groene toer

Geef een reactie