Panasonic pakt duurzaamheid aan met nieuw circulair model

Als toonaangevende Europese fabrikant van robuuste mobiele computers richt het team van Panasonic Toughbook zich op de belangrijkste duurzaamheidsuitdagingen voor de industrie. Vandaag kondigt het bedrijf een aantal initiatieven aan als onderdeel van zijn corporate GREEN IMPACT-strategie, die erop gericht is de impact van de productie en consumptie te verminderen door de levensduur van zijn producten te verlengen.

Panasonic

Panasonic Toughbook Europa presenteert Toughbook Revive-programma om Toughbook tablets en notebooks een tweede leven te geven.

Toughbook Revive

Toughbook Revive is een nieuw duurzaamheidsprogramma zonder winstoogmerk dat Europese klanten de mogelijkheid geeft om afgeschreven Toughbook-apparaten te doneren, om ze nieuw leven in te blazen of op verantwoorde wijze te recyclen. Toughbook-apparaten die kunnen worden opgeknapt in het European Service Centre in Cardiff, worden gedoneerd aan goede doelen of doorverkocht op de tweedehandsmarkt om organisaties te ondersteunen die aan hun duurzaamheidsdoelstellingen werken. Eventuele inkomsten uit dit programma worden geïnvesteerd in het opknappen van apparaten.

Organisaties die profiteren van Toughbook Revive dragen bij aan een circulaire economie door te helpen bij het behalen van zero waste-doelstellingen, het ondersteunen van goede doelen en het demonstreren van duurzame recyclingpraktijken. De deelnemende organisaties ontvangen een certificaat van donatie.

Duurzaamheid in design

Panasonic blijft ook investeren in het duurzame ontwerp van de Toughbook-producten. Voor de modulair ontworpen robuuste apparaten, zoals de Toughbook 40, 55 en G2, kan de levensduur verlengd worden en het gebruik van de notebooks en tablets geoptimaliseerd door gebruikers in staat te stellen het apparaat met behulp van verschillende uitbreidingsmogelijkheden snel en eenvoudig aan te passen aan verschillende werkzaamheden. Als aanvulling op deze aanpak heeft Panasonic zich eveneens gericht op achterwaarts compatibele accessoires, wat betekent dat essentiële elementen van het Toughbook-ecosysteem, zoals voedingsadapters, docks en batterijpakketten, niet hoeven te worden vervangen wanneer apparaten worden geüpgraded.

Bovendien worden Toughbook-apparaten verzonden in plasticvrije verpakkingen en worden alle edelmetalen in de apparaten aan het einde van de levensduur teruggewonnen als onderdeel van het Royal Mint-programma in Groot-Brittannië. Royal Mint heeft een overeenkomst getekend met de Canadese clean tech start-up Excir om een nieuwe technologie in het Verenigd Koninkrijk te introduceren, waarmee goud en andere edelmetalen uit elektronisch afval gehaald en gerecycled kan worden.

Net Zero doelen

Al deze initiatieven worden ondersteund door het wereldwijde duurzaamheidsprogramma ‘GREEN IMPACT’ van Panasonic. Panasonic heeft zich ertoe verbonden om tegen 2030 CO2-neutraal te zijn met zijn eigen bedrijfsactiviteiten en in 2050 voor zijn hele supply chain. Het bedrijf realiseert deze doelstellingen door de opwekking van schone energie en het gebruik van hernieuwbare energie op te schalen, het energieverbruik te verminderen door geoptimaliseerde energie-efficiëntie en het verbruik van hulpbronnen en afval te verminderen door middel van circulaire economische programma’s.

Groeien naar duurzaamheid

Buiten zijn eigen activiteiten ondersteunt Panasonic Toughbook de Beierse staatsbossen in Duitsland met klimaatbestendige boomaanplant. In het kader van het TOUGH Trees-programma zullen 1.000 beplantingen worden gerealiseerd om bossen klimaatbestendig te maken.

Er zijn geen snelle oplossingen, maar we zijn vastbesloten om duurzaamheid centraal te stellen in alles wat we doen“, zegt Daichi Kato, hoofd van de divisie Mobile Solutions bij Panasonic Connect Europe. “Dit begint met onze wereldwijde toezeggingen om net zero te worden en strekt zich uit naar volledige circulariteit van onze producten en ons commitment aan het verbeteren van de omgeving waarin we leven. Ik ben er zeker van dat onze klanten programma’s zoals Toughbook Revive zullen omarmen om samen met ons een duurzamere toekomst te creëren.

 

 

Geef een reactie