Pilot deelauto’s voor zorgverleners UMCG groot succes

Duurzamer omgaan met mobiliteit: dat was het doel van innovatiebureau Triade toen ze besloten om samen met Pouw Rent en BMW Martinistad ‘CommShare’ op te richten. De eerste tien deelauto’s in de pilot van CommShare voor het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) blijken al na een maand een groot succes.

deelauto’s

Foto via wegocarsharing.com 

Deelauto’s

CommShare, de Campus Groningen community sharing service voor het slim delen van faciliteiten, is begonnen met autodelen op 10 februari 2020. De eerste pilot was een samenwerking met het UMCG en bestond uit het faciliteren van tien deelauto’s voor studenten van hen. Inmiddels zijn er zestig pilottesters die de deelauto’s, allen geïnstalleerd met WeGo deelautosoftware, gebruiken.

Meer dan 10.000 kilometer op de teller

“Een enorm groot succes kunnen we wel zeggen”, aldus Stephan van de Veer, eigenaar van Pouw Rent en mede-oprichter van CommShare. “Wij verzorgen 24/7 mobiliteitsgaranties voor de gebruikers van de deelauto’s van CommShare, waarbij we onder andere de auto’s schoonhouden, controleren dat ze goed opgeladen zijn en daarbij verzorgen wij binnen een half uur een vervangende auto wanneer er geen deelauto beschikbaar is. Al die zestig pilottesters hebben inmiddels samen al meer dan 10.000 kilometer gereden. Enorm positief natuurlijk!”

Enorm enthousiast

Ook Irene Amsing, Triade Community coordinator van de campus Groningen en projectleider bij Commshare, is enthousiast over de resultaten die de pilot tot nu toe heeft opgeleverd. “Op dit moment zijn we ook in gesprek met andere bedrijven op de campus die wellicht in de toekomst aan autodelen kunnen gaan doen”, vertelt ze. “Duurzame mobiliteit is hot topic en met CommShare bieden wij een totaal mobiliteitsconcept, waarbij we niet alleen de auto’s leveren, maar ook de software, laadpalen en de 24/7 service. Daarin zijn we uniek en hopen we alleen maar te kunnen uitbreiden. Met de resultaten van de afgelopen weken kun je mij niet enthousiaster krijgen dan dit.”

Over WeGo

Als ambitieuze techniekleverancier wil WeGo een game changer zijn in mobiliteit en het autogebruik fundamenteel veranderen, van autobezit naar autogebruik, door voertuigen eenvoudig deelbaar te maken. Het bedrijf zet daarbij in op vaste locaties en warme kringen. Denk onder andere aan hubs bij bedrijven en gemeente, verzamelgebouwen, straatinitiatieven enzovoort.

Al sinds 2011 levert het bedrijf de innovatieve techniek die het efficiënter inzetten van voertuigen mogelijk maakt. Voertuigen kunnen hierdoor voor meerdere berijders toegankelijk worden gemaakt. Deze mobiliteitsoplossing biedt uitkomst voor zowel bedrijven met een zakelijk wagenpark als bedrijven die de voertuigen commercieel willen aanbieden.

Bron: WeGo Carsharing

 

Geef een reactie