Primeur: Plantagebaan in Wouwse Plantage is voorzien van duurzaam asfalt

Donderdag heeft BAM Infra Nederland een LEAB-deklaag aangebracht op de Plantagebaan in Wouwse Plantage. LEAB staat voor Laag Energie Asfalt Beton. Dit is een primeur voor de regio West-Brabant. Daarnaast is voor het eerst in deze regio de uitstootvrije, elektrische wals ingezet. En is er in de nieuwe deklaag gebruikgemaakt van PA-Stone. Een volwaardige, gecertificeerde bouwstof uit oud asfalt. De nieuwe asfaltdeklaag is hierdoor voor 60% circulair.

primeur

Inge Raaijmakers: “In de openbare ruimte worden steeds meer duurzame oplossingen geboden. Naast het gebruik van duurzamer asfalt, kijken we bijvoorbeeld ook naar wat er mogelijk is voor duurzaam geproduceerde verkeersborden en slimme verlichting van onze wegen.” Foto via roosendaal.nl 

Duurzaamheidsambitie en de primeur!

Nederland is één van de bijna 200 landen die het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015 heeft ondertekend. Met als doel de opwarming van de aarde te beperken. Dit betekent dat we duurzamer moeten leven. Wethouder Inge Raaijmakers: “Ook in Roosendaal willen we niet achterblijven. We zoeken steeds naar nieuwe circulaire oplossingen en CO2-vermindering. We vinden het daarom een eer dat we in deze regio nu als eerste dit nieuwe duurzame asfalt in onze gemeente hebben liggen.”

LEAB wordt geproduceerd met 30% minder energieverbruik dan conventioneel asfalt

Dit LEAB asfalt wordt namelijk op 110 in plaats van 160 graden Celsius geproduceerd. Door het gebruik van minder energie reduceren we de CO2-uitstoot. Samen met de inzet van een elektrische wals en het gebruik van hergebruikt asfalt is een belangrijke stap gezet in de duurzaamheidsambities van de gemeente Roosendaal.

Blijvend innoveren

Inge Raaijmakers: “In de openbare ruimte worden steeds meer duurzame oplossingen geboden. Naast het gebruik van duurzamer asfalt, kijken we bijvoorbeeld ook naar wat er mogelijk is voor duurzaam geproduceerde verkeersborden en slimme verlichting van onze wegen. Uiteindelijk streven we ernaar om in 2030 100% circulair en in 2050 klimaatneutraal te zijn.”

Bron: roosendaal.nl

 

Geef een reactie

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2020 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign