TÜV Rheinland certificeert koolstofuitstoot voor klanten van Alibaba Cloud

TÜV Rheinland en Alibaba Cloud, de digitale ruggengraat voor technologie en intelligence van Alibaba Group, lanceren een gezamenlijk initiatief om de klanten van Alibaba Cloud te helpen hun duurzaamheidsdoelen te behalen. Zij hebben hierover een overeenstemmingsverklaring getekend. Bedrijven die gebruikmaken van de ‘Energy Expert’-dienst van Alibaba Cloud kunnen hierdoor hun koolstofemissies laten verifiëren en certificeren door experts van TÜV Rheinland. Voor de certificering zullen zij de daadwerkelijke koolstofuitstoot controleren van de dagelijkse bedrijfsactiviteiten van een bedrijf – van inkoop en ketenbeheer tot productie en distributie. De certificeringsdienst lanceert naar verwachting in maart 2023.

TÜV Rheinland

Energy Expert is een oplossing van Alibaba Cloud die bedrijven helpt hun koolstofuitstoot en andere duurzaamheidsindicatoren te beheren met behulp van Big Data computing en AI-technologieën. Sinds de lancering in 2022 heeft Alibaba Cloud berekend dat Energy Expert meer dan 2.300 bedrijven heeft geholpen een energiebesparing van ruim 2 miljoen kilowattuur per dag te realiseren.

“We willen met name mkb-bedrijven helpen om hun duurzaamheidsdoelen kosteneffectief te behalen. Met behulp van onze certificering kunnen de klanten van Alibaba Cloud op transparante en geloofwaardige wijze hun voortgang aantonen en laten zien hoe ze van plan zijn hun energieverbruik en emissies verder terug te dringen”, aldus Frank Dorssers, SVP – Global Field Manager Systems, Customized Services bij TÜV Rheinland.

“Samen met onze wereldwijde partners willen we uitgebreide energiebesparende oplossingen ontwikkelen. Dit zal vooral kleine en middelgrote ondernemingen helpen om hun net zero-doelen kosteneffectief en efficiënt te bereiken binnen een gezonde duurzaamheidsstrategie”, zegt Raymond Ma, General Manager Europa, Alibaba Cloud Intelligence. “We zijn verheugd samen te werken met ervaren partners zoals TÜV Rheinland en we kijken ernaar uit om ons wereldwijde partnerschapsecosysteem uit te breiden en onze klanten in de nabije toekomst nog geavanceerdere technologieën en digitale oplossingen te bieden.”

 

Geef een reactie