Vrachtfiets van Babboe Pro voor duurzaam goederentransport

De (elektrische) vrachtfiets kan een handige, snelle én duurzame oplossing zijn voor ondernemers die actief zijn in de binnenstad. De binnensteden worden steeds drukker, brandstofkosten hoger en de druk op CO2 besparing vanuit de overheid groter. Hierdoor worden steeds meer ondernemers zich bewust van de keuze om over te stappen op een alternatief vervoersmiddel.

Babboe

De elektrische vrachtfiets is een milieuvriendelijke en praktische oplossing voor ondernemers die regelmatig met de drukke en vervuilende stadslogistiek te maken hebben.

Babboe, al 15 jaar marktleider in elektrische bakfietsen, biedt sinds een paar jaar ook bakfietsen voor bedrijven aan. De zakelijke vrachtfiets van Babboe Pro. En met succes; zo worden de vrachtfietsen in sommige gemeentes gebruikt door PostNL, en gebruiken filialen van McDonald’s de zakelijke bakfietsen om het terrein en omliggende straten schoon te maken.

De verwachting is dat vele bedrijven zullen volgen; van bezorgers en klusbedrijven tot fitness instructeurs of andere ondernemers die dagelijks in de binnenstad werkzaam zijn. Met de elektrische vrachtfiets beweeg je je gemakkelijk, snel en milieuvriendelijk van deur naar deur.

Wij kregen als familiemerk steeds meer vraag naar een bakfiets met klep voor het vervoeren van goederen. Dit resulteerde in ons eerste model de Trike. Vervolgens zijn wij actief met bedrijven in gesprek gegaan en werd het assortiment uitgebreid met modellen die perfect aansloten/aansluiten aan de eisen van de markt; de Bike en de Trike XL. Gelukkig zitten we niet stil en zijn we druk bezig ons assortiment nóg verder uit te breiden. ” Aldus Jeroen Beumer, business owner bij Babboe Pro vrachtfietsen.

Babboe 2

Voordelen van de zakelijke elektrische vrachtfiets

De keuze voor bedrijven om over te stappen op elektrisch goederentransport is een hele logische in deze tijd. De elektrische vrachtfiets is een slimme en verantwoorde keuze voor MKB-bedrijven en ZZP’ers die nu nog in oude vervuilende bestelwagens of een dieselbus rijden.

Vijf belangrijke voordelen van de elektrische vrachtfiets:

1. Stil, wendbaar en compact

Met een elektrische vrachtfiets beweeg je geruisloos door de straten en neem je weinig ruimte in. Dit is vooral in de drukke en lawaaierige steden een welkom pluspunt. Daarnaast is het vervoersmiddel makkelijk en behendig te besturen. Hierdoor kom je zelfs in de spits razendsnel op de bestemming aan. Vervolgens heb je een stuk meer parkeergemak dan een bestelauto. Je kunt namelijk bij de deur op de stoep parkeren, in plaats van zoeken naar een parkeerplaats.

2. Volledig emissievrij rijden

Een elektrische vrachtfiets stoot geen CO2 uit. Daarbij zorgt het voor minder fijnstof- en stikstofuitstoot. Dit draagt niet alleen bij aan de doelen van het klimaatakkoord, ook aan betere luchtkwaliteit in de binnensteden. Hiermee zet Babboe Pro een glimlach op de stad. Het gebruik van vrachtfietsen is namelijk prettig voor iedereen; de bewoners, gemeente en voor jezelf als ondernemer.

3. Kosten- en tijdbesparend

Vrachtfietsen zijn duurzaam én betaalbaar. Er kan fiks bespaard worden op kosten voor brandstof, parkeren, wegenbelasting en rittenregistratie. Voor ondernemers die niet gelijk het gehele aanschafbedrag willen investeren is het leasen van een vrachtfiets een mooie optie. Daarnaast zijn er ook subsidieregelingen vanuit de overheid die je een flinke besparing kunnen opleveren (Vamil, KIA en MIA).

4. Altijd deur-tot-deur toegankelijkheid

Binnensteden worden steeds moeilijker bereikbaar door autovrije zones, eenrichtingsverkeer voor auto’s, paaltjes, files en venstertijden. Ook voeren komende jaren steeds meer gemeentes zero-emissiezones in. Al deze beperkingen zijn voor de elektrische vrachtfiets geen enkel probleem!

5. Duurzaam imago door groen doén

Ondernemers maar vooral ook consumenten hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid. Ze zijn bereid te investeren in bedrijven die niet alleen groen praten maar ook concreet groen-doen. Elektrisch transport is een opvallende manier waarmee je kunt laten zien dat je het milieu hoog in het vaandel hebt staan. Door je vrachtfiets te bestickeren met je eigen logo maak je er tegelijk een reclame blikvanger van.

Babboe 3

Cargo bike zakelijk met Babboe Pro

De vrachtfiets wordt ook wel de cargo bike genoemd. Alle Babboe Pro modellen zijn geschikt voor het vervoeren van diverse goederen. De ruimte in de bak varieert van 265 tot 900 liter. Zo is er voor elke ondernemer een passende vrachtfiets beschikbaar! Overweeg je de aanschaf van een vrachtfiets voor zakelijk gebruik? Neem vrijblijvend contact op met Babboe Pro voor passend advies (babboepro.com).

 

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign