Waarom isoleren veel voordelen biedt

Isoleren om de warmte binnenshuis te houden, dat weten we allemaal wel. Maar er zijn meer redenen om je huis of bijvoorbeeld de loods te isoleren. Welke voordelen biedt isoleren vooral? Doordat de isolatieplaten de warmte binnenshuis houden, zal er minder verwarmd hoeven worden. Dit scheelt uiteraard al in het gebruik van bepaalde brandstoffen, waardoor het milieu minder belast hoeft te worden. Maar daarnaast scheelt het ook in de eigen portemonnee! Een minder hoge energierekening is altijd mooi meegenomen.

isolatieplaten 1

Minder schimmel en vochtplekken: dus gezonder

Door de isolatieplaat of ander isolatiemateriaal zal het vochtgehalte in huis ook minder worden. Zorg voor een goede vloerisolatie zodat het vocht niet vanuit de kruipruimte het huis in kan trekken. Minder schimmel of vochtproblemen zorgt vanzelfsprekend voor een gezonder binnenklimaat.

Meer warmte in huis, dus meer comfort

Het huis isoleren doet meer. Een vloer voorzien van vloerisolatie platen kan bijvoorbeeld zorgen voor meer warmte behoud, wat niet alleen fijn is voor de portemonnee maar ook behaaglijker is voor de bewoner. Goed geïsoleerde muren kunnen het verschil maken wat betreft tocht in huis. Ook dat biedt uiteraard meer wooncomfort. En ja, ook andersom kan het werken. Buiten te heet? Hou de warmte lekker buiten!

Geluidswerend

Ook om geluidsoverlast tegen te gaan, kan er gekozen worden voor isolatiemateriaal. Kies voor materiaal wat hier ook echt voor bedoeld is, want de ene isolatieplaat is er minder geschikt voor dan een andere. Over het algemeen zullen de specificaties van het product hier al veel over vertellen.

isolatieplaten 2

Isolatieplaten kopen

Isolatieplaten verschillen in materiaal, prijs, maar ook in de mate van brandveiligheid. De dikte van het isolatiemateriaal zal uiteraard van invloed zijn op de mate van isolatie. Maar welke dikte gebruikt kan worden heeft weer van alles te maken met de ruimte waarin het verwerkt zal moeten worden. Daarnaast zal het ook van het gebruik afhangen of er gelet moet worden op zaken als makkelijk schoon te houden of bijvoorbeeld geluidsisolerende werking. Het kiezen voor de meest geschikte isolatieplaat zal het woon- of werkgenot zeker vergroten!

 

One Response to Waarom isoleren veel voordelen biedt

  • Bij glasisolatie moet je altijd wel op een goede ventilatie letten in verband met vocht. Je kunt zo grondig isoleren dat condens neerslaat en een vochtprobleem veroorzaakt. Als het goed is, wordt daar ook rekening mee gehouden bij de installatie van dubbel glas.

Geef een reactie