ID. LIFE: Volkswagen’s visie op de elektrische compacte klasse

ID. LIFE: Volkswagen versnelt met de ACCELERATE-strategie opnieuw zijn elektrificatie-offensief en maakt duurzame mobiliteit voor nog meer mensen bereikbaar. Het merk brengt in 2025 een nieuw lid van de ID. Family op de markt, in het segment van de compacte auto’s. De vanafprijs ligt tussen de 20.000 en 25.000 euro. Het ID. LIFE studiemodel, dat Volkswagen op de IAA Mobility 2021 in München presenteert, blikt alvast vooruit op de mogelijke looks van deze auto.

ID. LIFE

Het afneembare dak van de ID. LIFE zorgt voor een heerlijk openlucht gevoel en is licht qua gewicht. Foto’s via volkswagen.nl

  • Volkswagen presenteert studiemodel van compacte cross-over op IAA Mobility 2021 in München
  • ID. LIFE staat voor duurzaamheid, digitale technologie, tijdloos design en innovatief interieur
  • Volkswagen breidt ID. Family vanaf 2025 uit met model in de compacte klasse

Volledig elektrische stedelijke mobiliteit van de toekomst

“De ID. LIFE is onze visie op de volledig elektrische stedelijke mobiliteit van de toekomst. Het studiemodel geeft een eerste blik op een compact ID.-model dat we in 2025 op de markt gaan brengen. Met dit nieuwe productiemodel maken we elektrische mobiliteit voor nog meer mensen toegankelijk,” verklaart Ralf Brandstätter, CEO van Volkswagen. “We hebben de ID. LIFE op alle fronten afgestemd op de behoeften van jonge kopers. Voor de klant van morgen gaat het niet alleen om mobiliteit, maar vooral om wat je met de auto kunt doen. De ID. LIFE is ons antwoord.”

ID. LIFE: openlucht gevoel

Het ontwerp van de ID. LIFE is opvallend modern, eenvoudig en toch premium. Dit komt onder andere tot uiting in de keuze en samenstelling van de materialen. Het afneembare dak van de ID. LIFE zorgt voor een heerlijk openlucht gevoel en is licht qua gewicht.

Kleine versie van flexibel MEB-platform

Een elektromotor drijft de voorwielen aan. De ID. LIFE maakt gebruik van een kleinere variant van het MEB-platform dat speciaal is ontwikkeld voor de nieuwe generatie elektrische Volkswagens. Het is voor het eerst dat een auto op basis van het flexibele MEB-platform wordt uitgerust met voorwielaandrijving. Met zijn elektromotor van 172 kW (234 pk) accelereert de ID. LIFE in 6,9 seconden van 0 naar 100 km/u. Het accupakket van 57 kWh maakt een actieradius van zo’n 400 kilometer (WLTP) mogelijk. Dankzij moderne laadtechnologie is het bereik van de ID. LIFE tijdens een stop bij een snellaadstation binnen tien minuten met maximaal 163 kilometer te verlengen. De prestaties, laadcapaciteit en het bereik worden met software-updates bij elk nieuw model verbeterd.

Van houtsnippers en versnipperde T-shirts tot rijstschillen

Het duurzame karakter van de ID. LIFE komt vooral tot uiting in de materiaalkeuze, bijvoorbeeld van het lakwerk. In de blanke lak voor de carrosserie gebruikt Volkswagen houtsnippers als natuurlijke kleurstof en de lakverharder is gebaseerd op biomassa. Het dak en de voorklep zijn vervaardigd uit een bijzonder materiaal en bestaan voor 100 procent uit gerecyclede PET-flessen. Het interieur combineert FSC (Forest Stewardship Council)-gecertificeerd hout voor het dashboard en de omlijsting van de achterbank met ArtVelours Eco voor de zittingen en portierbekleding. ArtVelours Eco is gemaakt van 71 procent gerecyclede PET-flessen en versnipperde T-shirts. Daarnaast dienen bio-olie, natuurrubber en rijstschillen als basismateriaal voor de banden van de ID. LIFE … Lees verder

Lees verder op bron: volkswagen.nl

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

 

One Response to ID. LIFE: Volkswagen’s visie op de elektrische compacte klasse

  • VW produceert niet meer alleen auto’s. VW produceert ook Elektriciteit VW Elli, met Zonneparken langs snelwegen. VW verkoopt deze Elektriciteit bij VW Laadstations, VW Ionity. De cirkel is rond. De winst wordt gemaakt met jarenlang verkoop VW Elektriciteit aan VW Elektrische Auto’s. De Cirkel is rond. Miljarden winst voor VW met verkoop VW Elektriciteit aan VW Elektrische Auto’s. Een hectare Panelen van VW Elli produceert 1 miljoen kWh. Een kWh bij VW Ionity levert 80 cent op. opbrengst per hectare 800.000 euro per jaar.

Geef een reactie