Picnic doneert ruim 123.000 producten

Met de actie ‘Doneer een maaltijd aan de voedselbank’ heeft Picnic maar liefst 123.300 producten aan de voedselbanken geschonken. Voedselbanken Nederland ambassadeur en Radio 538-dj Frank Dane nam de symbolische schenking voor de voedselbank in ontvangst. De overdracht vond plaats voor één van de hubs van Picnic. Hier vertrekken dagelijks tientallen elektrische bestelauto’s om klanten hun boodschappen op tijd te bezorgen.

Picnic

Foto via nieuws.voedselbankennederland.nl 

Picnic actie voor de voedselbanken

Afgelopen december voerde de online supermarkt actie voor de voedselbank, in navolging van de succesvolle acties in 2018 en 2019. Tijdens de actieperiode doneerden Picnic klanten via de app een voedselpakket voor een maaltijd aan de voedselbank. Zoals bijvoorbeeld een Italiaanse maaltijd, met producten als spaghetti, tomaten en Pastaza’s. Afgelopen jaar leverde de actie 14.760 door klanten van de online supermarkt gedoneerde maaltijdpakketten op, die in de vorm van 123.300 houdbare producten aan de voedselbank zijn geschonken.

Blij met deze overweldigende donatie

“Hartverwarmend dat Picnic en haar klanten zich voor het 3 e jaar op een rij hebben ingezet voor de voedselbanken. Met de gedoneerde producten kunnen onze klanten gezonde en voedzame maaltijden bereiden. We zijn heel blij met deze overweldigende donatie en met de samenwerking met Picnic!”, aldus Leo Wijnbelt, Bestuursvoorzitter van Voedselbank Nederland.

Samen tegen voedselverspilling

De symbolische waardeoverdracht vond plaats voor één van de hubs van Picnic. Hier vertrekken dagelijks tientallen elektrische bestelautootjes om klanten hun boodschappen op tijd te bezorgen. Amber Holthuysen, Trading Operator bij Picnic, licht toe: “Voedselverspilling is een essentiële pijler in de duurzaamheidsstrategie van onze online supermarkt. Donaties aan de voedselbank zijn hier een belangrijk onderdeel van. We zijn dan ook verheugd dat we door onze samenwerking met de voedselbank ieder jaar weer ons steentje bijdragen aan voedselverspilling en indirect ook aan armoedebestrijding”.

Door: José Tijssen, Bestuurslid Communicatie

Bron: nieuws.voedselbankennederland.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign