PLUS helpt telers en redt 60.000 kilo tomaten van vernietiging

Door de aanhoudende droogte en hitte zijn de kroppen sla, appels en peren kleiner, is de broccoli minder mooi van vorm en zijn er veel tomaten. Om de boeren en telers te helpen heeft PLUS haar eisen en standaarden vanwege deze bijzondere weersomstandigheden voor tal van producten tijdelijk aangepast. Bovendien heeft PLUS een partij van 60.000 kilo tomaten van de vernietiging gered door deze op te kopen. De consument kan deze tomaten vanaf vrijdag (eergisteren) voor 0,49 euro per kilo kopen bij de PLUS supermarkten.

PLUS: aangepaste specificaties

tomaten 1Debbie Huisman, MVO specialist van PLUS: “Wij hebben contracten met leveranciers (en zij weer met hun telers) om vaste aantallen aan ons te leveren. Echter begrijpen wij ook dat dit een extreme situatie is. In samenwerking met onze leveranciers doen we er alles aan om aan de vraag van onze consument te kunnen voldoen. Wij motiveren hen om ons proactief te informeren over de situaties op de velden en in de kassen en vragen hen om ons minimaal 24 uur van te voren te informeren als er aanpassingen gedaan moeten worden aan de huidige specificaties als gevolg van ‘onvoorziene omstandigheden’.” Voor tal van producten zijn de specificaties tijdelijk aangepast, zonder concessies te doen aan de smaak. Het resultaat: kleinere kroppen sla, appels en peren, broccoli die minder mooi van vorm is en veel tomaten.

60.000 kilo tomaten gered

“Als Meest Verantwoorde Supermarkt willen wij onze verantwoordelijkheid nemen”, aldus Debbie Huisman. “Bij PLUS houden we van goed eten, en goed eten gooi je niet weg.” Om voedselverspilling tegen te gaan én om de telers Jansen Hoeven, Kwekerij van der Houwen, Gebroeders Duijvestijn en Tomatenkwekerij Van den Belt te helpen, heeft PLUS extra tomaten ingekocht. In totaal gaat het om 60.000 kilo die vanaf morgen voor 0,49 euro per kilo verkocht worden in alle PLUS supermarkten. Het moment waarop deze extra tomaten daadwerkelijk verkrijgbaar zijn is per winkel verschillend. Dit hangt af van het moment dat de betreffende PLUS supermarkt de versproducten geleverd krijgt.

Bron: www.plus.nl

 

Geef een reactie