Shoppen en gratis laden: Lidl breidt netwerk laadpalen dit jaar nog fors uit

Shoppen en gratis laden: de supermarktketen voorziet meer dan 200 elektrische laadpunten tegen eind 2020

Wie elektrisch rijdt zal binnenkort op een op de drie winkelparkings van Lidl gratis zijn wagen of fiets kunnen opladen terwijl hij boodschappen doet. De supermarktketen breidt tegen het einde van het jaar zijn netwerk stevig uit, van 61 naar 100 laadpalen. Elke laadpaal bevat bovendien twee stekkers, wat dus neerkomt op meer dan 200 elektrische laadpunten. Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit is blij met het initiatief: “We juichen het toe dat de privé-sector mee de uitrol van elektrische laadpalen ondersteunt.”

shoppen

Ons land telt nu iets meer dan 10.000 laadpalen voor elektrische wagens. Daarvan zijn er zo’n 3.600 publieke laadpalen op de openbare weg. In vergelijking met Nederland, koploper in de Europese Unie, hebben we nog grote stappen te zetten. Daar tellen ze er al meer dan 120.000.

Lidl pakte in 2012 al uit met de eerste laadpalen voor elektrische wagens en fietsen. Klanten kunnen er gratis stroom tanken terwijl ze boodschappen doen. Gemiddeld wordt een laadpaal 150 keer per maand gebruikt en dat aantal stijgt elke maand. In steden, bijvoorbeeld in Brussel wordt er tot 450 keer geladen. Een laadbeurt duurt gemiddeld een half uur. Maar Lidl gaat nu een stap verder en streeft ernaar tegen eind dit jaar in 100 van z’n winkels ten minste één laadpaal met twee stekkers te installeren. Dit komt dus neer op meer dan 200 laadpunten tegen eind 2020.

Shoppen en laden

De investering past in de duurzaamheidsstrategie van Lidl. Vandaag staat de teller al op 61 palen. Dit jaar komen er dus nog 39 nieuwe bij. De komende weken en maanden krijgen volgende Lidl-filialen er een laadpunt bij: Maldegem, Roeselare, Koekelare, Harelbeke, Putte, Braine-Le-Château, Montegnée, Comines, Charleroi. De andere locaties worden nu nog bepaald zodat er een mooie spreiding is over het hele land … Lees verder

Lees verder op bron: lidl.prezly.com

 

Geef een antwoord