Statiegeld op plastic sapflessen bij Lidl om nog meer te kunnen recyclen

Lidl voert vanaf vandaag statiegeld in op alle plastic sapflessen en zet hiermee een volgende stap in haar recyclingbeleid. Vanaf de zomer is met deze invoering begonnen en nu zijn alle 439 Lidl filialen zo ver. De sapflessen kunnen bij Lidl en andere innamepunten ingeleverd worden. Met deze vrijwillige invoering van statiegeld op sapflessen zet Lidl de volgende stap in haar Reset Plastic strategie.

sapflessen

Foto via lidl.nl 

Sapflessen

“Voor de klant is het nu duidelijk; op alle plastic sapflessen in onze winkels zit statiegeld. Door statiegeld in te voeren op al deze PET-flessen beschermen we het milieu en behouden we de voordelen van het materiaal” aldus Quirine de Weerd, Senior Manager Corporate Responsibility & Relations bij Lidl. “Onze visie is om het afval van vandaag om te zetten in recycleerbare materialen van morgen. Met dat doel voor ogen verminderen we plastic waar mogelijk en houden we het in de gesloten kringloop”.

Over Lidl Nederland

Lidl is één van de grootste supermarktketens van Nederland met inmiddels 439 filialen en een webshop voor non-food. Onder het motto ‘de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs’ biedt Lidl een ruim assortiment in food en non-foodartikelen. Lidl is voor de 10e keer uitgeroepen tot de beste supermarkt in groente en fruit (bron GfK).

Lidl maakt duurzaamheid en een gezonde leefstijl voor iedereen betaalbaar en toegankelijk. Wij bieden een verantwoord assortiment dat tot stand komt met zorg voor mens, dier en milieu. Klanten kiezen daarom bij Lidl automatisch voor een duurzamer product, zo heeft onder andere onze koffie, thee, chocola, zuivel en vis een duurzaamheidskeurmerk. Als toekomstbestendige organisatie is duurzaamheid onderdeel van de bedrijfsvoering bij Lidl: we bouwen duurzaam, hergebruiken reststromen en gaan voedselverspilling tegen. Als bedrijf dat middenin de maatschappij staat werken we samen met onder andere Nederland Zoemt en de Nederlandse Voedselbanken. We doen dit alles dan ook niet alleen, maar samen met leveranciers, medewerkers, partners én klanten. Zo zijn we Samen Duurzaam! Voor verdere informatie over ons duurzaamheidsbeleid en initiatieven ga naar www.lidl.nl/duurzaamheid.

sapflessen duurzaam

Foto via lidl.nl

Duurzaamheid en Lidl

Benieuwd wat Lidl nog meer doet op het gebied van Duurzaamheid? Klik hier voor het Duurzaamheidsverslag Lidl Nederland 2021 (Maart 2021 tot Maart 2022).

Bron: lidl.nl

 

 

Toevoeging door de redactie van Duurzaam Actueel: 

Gratis e-laden op panelen van Lidl

Bij heel veel filialen van Lidl is er de mogelijkheid je elektrische wagen gratis te laden, wanneer je de boodschappen doet in deze supermarkt. De duur is 30 minuten laadtijd met zomaar 125 gratis kilometers! De stroom wordt geleverd door de zonnepanelen op het dak van het filiaal van Lidl. Een geweldige service en een uitstekende manier ons duurzaam onderweg te laten zijn. Dik compliment!

Snelladen Duurzaam Actueel

Op de foto de redactiewagen van Duurzaam Actueel, bij de Lidl in Beilen (Dr). 

 

Geef een reactie