Dutch Cuisine en KHN werken samen aan duurzame menu’s in de horeca

Horeca: vrijdag ging de Dutch Agri Food week van start. Voor Dutch Cuisine en KHN hét moment om hun samenwerking te bekrachtigen. KHN en Dutch Cuisine gaan actief aandacht geven aan de ‘verduurzaming’ of ‘vergroening’ van de menukaart in de Nederlandse horeca. De 5 principes van Dutch Cuisine staan daarbij centraal: meer plantaardig/minder dierlijk; groenten van het seizoen; lokaal, vers en zonder kunstmatige toevoegingen. Daarnaast speelt het terugdringen van voedselverspilling ook een rol.

Horeca

Vijf Dutch Cuisine principes

Met deze samenwerking geeft KHN aan dat ze het gedachtegoed van Dutch Cuisine ondersteunt en horecaondernemers wil inspireren om mee te doen. Zo zullen KHN en Dutch Cuisine gezamenlijk inspiratiesessies gaan organiseren voor de leden van KHN. De eerste inspiratiesessie zal plaatsvinden op 5 november met als thema “Hoe maak ik groenten lekker?” door Yuri Verbeek bij Koppert Cress waarbij verschillende bereidingstechnieken aan de orde komen. En op 26 november eveneens in de middag de inspiratiesessie ‘Verrot Lekker”, over de techniek van het fermenteren van groenten van Dutch Cuisine ambassadeur Christian Weij. Binnenkort volgt meer informatie over deze inspiratiesessies.

Inspiratiesessie voor KHN-leden

Agnes Holtjer, Landelijk Bestuurslid KHN: “Wij vinden duurzaamheid een belangrijk thema. Zo stimuleren we onze leden om minder vlees en meer groenten te serveren en geven we praktische tips om voedselverspilling terug te dringen. De principes van Dutch Cuisine sluiten hier mooi bij aan. Door een samenwerking aan te gaan met Dutch Cuisine, waarbij we o.a. inspiratiesessies organiseren, kunnen we onze leden nog meer inspireren”.

Samenwerking in horeca voor duurzame menu’s

Monique Mulder, Dagelijks Bestuur Dutch Cuisine: “Wij zijn enorm blij dat we gaan samenwerken met KHN. Als partner vertegenwoordigt KHN meer dan 20.000 horecaondernemers die we als Dutch Cuisine graag willen bereiken. We hebben als doel gesteld om eind 2019 bij 1000 restaurants een Dutch Cuisine menu op de kaart te hebben staan. Dit is een menu met groente in de hoofdrol en waarbij de uitgangpunten van Dutch Cuisine worden gehanteerd. Denk hierbij aan biologische producten, verse, regionale producten en no waste”.

Meer informatie: 

Klik hier voor het artikel Dutch Cuisine in het KHN Magazine (pag. 36-37).

Bron: www.khn.nl

 

Geef een reactie